Schone lucht in de keukenNiemand houdt van etensluchten in huis. Mensen met astma worden er zelfs ziek van. Een afzuigkap met een afvoerkanaal naar buiten was tot voor kort de meest geschikte oplossing voor dit probleem. Nu is er plasmatechniek, die écht korte metten maakt met rook, pollen, bacteriën, vocht H2O, geuren, virussen en schimmels.

Plasma luchtfilters reinigen de lucht grondiger dan afzuigkappen met luchtafvoer naar buiten (een traditionele recirculatieafzuigkap waar steeds weer nieuwe koolfilters voor gekocht moeten worden) of kappen die zijn aangesloten op een mechanisch ventilatiesysteem. Bovendien kan de techniek op elke gewenste plek worden toegepast. Het enige wat u nodig heeft, is een stopcontact.

Vrijheid in keukenontwerp

Dankzij plasmatechniek krijgen keukenontwerpers meer vrijheid. Ze hoeven geen rekening te houden met de plaats van het afvoerkanaal maar kunnen de kookunit plaatsen waar de opdrachtgever dat wenst. Extra voordeel is dat er ook flink kan worden afgeweken van het traditionele uiterlijk van een afzuigkap. AXiair levert bijvoorbeeld Domoplasma afzuiginstallaties die eruit zien als een moderne lamp.

Afzuig elica_edith_rvs 1024x768_l

Los verkrijgbaar: PlasmaMade luchtfilter

Wilt u profiteren van de plasmatechnologie zonder uw bestaande kap te vervangen? Dat kan: in vrijwel elke afzuigkap is het mogelijk een PlasmaMade luchtfilter in te bouwen. Zodra de motor wordt aangezet, filtert het vetfilter vet en andere verontreinigingen in de lucht. Afhankelijk van de hoeveelheid vuile lucht, wordt ionisatie plasma geïnjecteerd. Dit onttrekt moleculen aan de vuile lucht, waardoor deze wordt ontleed en omgezet in schone, frisse lucht.