Project Elix

Home » Projecten » Project Elix

Een uniek sustainable community.

Als mens verlangen we naar betekenisvolle relaties met de mensen om ons heen. De kwaliteit van onze relaties bepaalt immers vaak hoe gelukkig we zijn – en gedeeld leven blijkt zowel de gezondheid als het geluk te stimuleren. Wonen in ELIX staat voor collectiviteit, initiatief, betrokkenheid en samenwerking.

In samenwerking met ECO+BOUW heeft Bernhagen Natuurkeukens een basiskeukenontwerp gemaakt voor Project Elix Kerckebosch Zeist. Er is een basisontwerp voor bouwnummers 1 t/m 3, 4 en 5 t/m 14. Het basisontwerp kan worden aangepast en nader uitgewerkt op basis van individuele wensen en budget.

Onze werkwijze

Bespreking & ontwerp
Het proces begint bij een eerste afspraak om alles te bespreken: wensen, ruimte, materialen en ontwerp. Op basis hiervan maken wij een kostenraming en eventueel ook al een eerste 3D ontwerp. Het ontwerp wordt in nauwe samenwerking uitgewerkt tot alles klopt. Doorgaans plannen we in het proces twee contactmomenten hiervoor in.

Bouw & montage
Voordat de bouw van de keuken begint, komen wij langs op locatie om in te meten. Daarna wordt er een technische tekening gemaakt van de keuken.

Ook maken wij een installatietekening. Op deze tekening staat aangegeven welke bouwtechnische voorbereidingen er nodig zijn met betrekking tot de elektrische aansluitingen voor de keukenapparatuur, stopcontacten en de toe- en afvoer van water.

De keuken wordt door ons gebouw in onze werkplaats in Driebergen-Rijsenburg. De montage doen wij ook zelf. De keuken kan worden gemonteerd zodra de andere bouwwerkzaamheden aan de binnenkant van de woning gereed zijn.

Basiskeukenontwerp
Bouwnummers 1 t/m 3

Bouwnummer 4

Bouwnummers 5 t/m 14