Onderhoud white of greywash

Home » Een duurzame keuken van natuurlijke materialen » Verhalen » Onderhoud white of greywash

Onderhoud

Afwerking white of greywash

Details pakket:
Blikje olie (fronten)
Blikje zeep (fronten)
Blikje was- en reiniging (binnenkasten)
Katoenen doekjes

Hoe te gebruiken?

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen voor uw keuken en verwijder gemorste kleurende vloeistoffen altijd gelijk.

Schudt de blikjes goed voor gebruik en werk met een zachte katoenen doek.

Laat in verband met zelfontbranden een oliedoek goed drogen onder toezicht of dompel in water in een afgesloten emmer. Lever in bij klein chemisch afval.

Fronten & Zichtdelen

Olie

De fronten en zichtdelen zijn van hout of bamboe en behandeld met natuurlijke olie. Breng één maal per jaar een dun laagje LIOS Balm Fissativo aan met een katoenen doek. Poets uit met een droog deel van de doek. De olie moet niet zichtbaar op het hout ‘blijven liggen’, dan moet er nog meer worden uitgepoetst en is er te veel product aangebracht.

Zeep

Gebruik LIOS Soft Balm White om de fronten te reinigen. Dit is een voedende reinigende balm. Deze zeep kan je heel regelmatig gebruiken (bijvoorbeeld maandelijks) zodat de keuken er verzorgd en natuurlijk uitziet. Verdun de zeep met handwarm water en reinig de keuken met een goed uitgewrongen doek. Laat de keuken volledig drogen voor gebruik.

Binnenkasten

Was- en reiniging

De binnenkasten van vurenhout zijn behandeld met natuurlijke olie en was. Om de kasten te reinigen en verzorgen kan de Osmo Onderhoudswas- en Reinigingsmiddel gebruikt worden. Ongeveer 2 theelepels per vierkante meter dun aanbrengen met een katoenen doek. Droging in 40 minuten bij een goede ventilatie.