Een keuken van natuurlijke materialen

Keuken van hout en bamboe

Een duurzame maatkeuken gemaakt van natuurlijke materialen. Een keuken van hoge kwaliteit die, met een klein beetje liefde, een leven lang mee gaat.

Keuken van hout
Bekijk
Keuken van bamboe
Bekijk

Maatwerk

Wij ontwerpen de gehele keuken op maat. Een hoekje, schuine wanden, een bijzondere wens, veel is mogelijk. We kijken hoe we de ruimte goed kunnen indelen en benutten. Geen standaard maatvoeringen zoals hoge plinten of brede passtroken, ook de werkhoogte is naar wens te bepalen.

Natuurkeukens streeft naar een lange levensduur. In de ontwerpfase proberen wij in oplossingen te denken die ook jaren later nog aan te passen of te herstellen zijn, zoals het handig plaatsen van de installaties

Goed ontwerp betekent voor ons ook om niet meer materiaal dan nodig in te kopen met zo min mogelijk zaagverlies.

Een keukenmeubel

Een keuken van hout of bamboe geeft je huis een warm karakter. Een keuken wordt een meubel in het huis, een echt fijne plek om te zijn.

Elke plaat hout of bamboe is uniek en brengt haar eigen sfeer met zich mee. Het is een hernieuwbare grondstof, sterk, goed te onderhouden en repareren. Het materiaal waarmee wij werken is FSC-gecertificeerd en in onze keukens vind je géén materialen zoals fineer, spaanplaat of MDF.

Bij natuurlijke materialen kunnen er kleine bewegingen optreden door verandering zoals vochtigheid en temperatuur. Dit is het natuurlijke karakter van de grondstof. Deze kleine imperfecties wegen volgens ons alsnog op tegen een fabriekskeuken gemaakt van een niét natuurlijk materiaal.

De binnenkant

Alle kasten, laden en legplanken worden gemaakt van hout en zitten stevig in elkaar. De binnenkant, de kern van de keuken, is gemaakt van vurenhout. Voor de keukenladen wordt vuren, berken, eiken of bamboe vaak gekozen.

De buitenkant

Voor het zichtwerk, zoals fronten en zijpanelen, gebruiken wij platen van drie kruislings verlijmde lagen massief hout en bamboe. Onderstaande hout en bamboe soorten worden het meest bij ons gekozen, uiteraard is er nog meer mogelijk indien gewenst.

Bij een kast bestaande uit meerdere frontdelen, zoals bij een koel-vriescombinatie, loopt de nerflijn altijd door.

De nerflijn is vaak verticaal omdat er dan meer hout uit een plaat te halen is, een horizontale nerf geeft meer visuele ruimte en kan daarom ook de voorkeur hebben.

Esdoorn
Berken
Eiken Naturel
Eiken Rustiek
Kersen
Noten
Bamboe Ecru
plainpressed
Bamboe Ecru
sidepressed
Bamboe Naturel
high density
Bamboe Caramel
plainpressed
Bamboe Caramel
sidepressed
Bamboe Caramel
high density

Onderhoud

De keukens worden afgewerkt met olie of was. Met een klein beetje zorg blijft de keuken jarenlang mooi. Hout en bamboe moet na een bepaalde tijd worden behandeld, één of twee maal per jaar, afhankelijk van de intensiteit van gebruik of slijtage.

Voor de dagelijks schoonmaak raden wij aan een doek en water te gebruiken. Eventueel een zachte zeep of onderhoudsmiddel kan ook. Maak het hout of bamboe altijd weer goed droog. Wij geven er graag advies over of kunnen het onderhoud ook voor u doen.

Benieuwd naar een Natuurkeuken?
Contact