FAQ

Frequently Asked Questions

Loader image

Een Natuurkeuken wordt gemaakt van hoogwaardig massief hout of bamboe waardoor de keukens supersterk zijn. Er is jarenlange ervaring en vakkennis in huis om een keuken van hoge kwaliteit te leveren die een leven lang mee gaat.

Een Natuurkeuken is van buiten én binnen van hout. Het binnenwerk wordt gemaakt van vurenhout, de fronten en andere zichtdelen zijn van andere houtsoorten of bamboe. We werken alleen met hout en bamboe met een FSC-keurmerk. Dit betekent dat er bewust met de bossen wordt omgegaan. Er worden dus niet zomaar bomen uit de natuur weggehaald en de grondstof komt niet uit oerbossen of tropisch regenwoud. Bekijk ons hout en bamboe hier.

Hout is een natuurlijke grondstof maar het is er niet in overvloed. Een boom heeft een gemiddelde groeitijd van tussen de 25 tot 40 jaar, daar moeten we dus zuinig mee omgaan. Wij vinden dat het materiaal minstens voor een zelfde periode gebruikt moet worden. Een Natuurkeuken gaat levenslang mee en is daarmee een duurzame keuze. Onze reguliere houtsoorten komen uit Europa.

Bamboe, een grassoort, is stevig én groeit snel, het kan na 4 tot 6 jaar geoogst worden. Tijdens de groei neemt bamboe meer CO2 op dan er vrijkomt bij de productie. Het groeit zo snel zonder gebruik van pesticiden, herbiciden of kunstmest. Bamboe komt van gecertificeerde plantages en wordt verantwoord geproduceerd maar legt uiteraard wel een langere transportroute af.

Producten van hout zijn herstelbaar en herbruikbaar. Dit is gunstig als je kijkt naar de kosten en is beter voor het milieu. Een keuken kan ook meeverhuizen naar een nieuwe of andere woning en daar indien nodig worden aangepast op de nieuwe situatie.

Wij houden van hout en haar natuurlijke uitstraling en kiezen er tot heden voor om onze keukens niet te verven of spuiten. Wel kunt u een white- of grey wash effect kiezen waarbij wij een tintje toevoegen aan de olie. In overleg kan ook in de gewenste kleur worden gebeitst.

Hout is een natuurlijk product dat we willen beschermen. Door de keuken met natuurlijke olie en was te behandelen verlengen we de levensduur én behouden we tegelijkertijd de structuur van het hout. De olie is na droging onschadelijk voor mens, dier en plant.

Onze keukens kunnen naar wens worden geleverd inclusief apparatuur. Natuurkeukens kan advies geven op gebied van design, budget, woningtype, energieverbruik en andere wensen. Apparatuur hoeft niet in alle gevallen nieuw te worden geleverd. Wij kunnen ook apparatuur uit uw huidige keuken of tweedehandse apparatuur hergebruiken.

Er zijn veel verschillende soorten werkbladen zoals natuursteen, keramiek, composiet, roestvrij staal, hout of gemaakt van gerecyclede materialen. Natuurkeukens kan advies geven op gebied van onderhoudsvriendelijkheid, design, budget of andere wensen.

Wij ontwerpen en bouwen onze keukens geheel in onze eigen werkplaats. De keuken wordt met aandacht en precisie op maat gemaakt en gemonteerd. Élke keuken is anders qua ontwerp, omvang, complexiteit, materiaal en apparatuur. Wij stellen voor iedere aanvrager een persoonlijke vrijblijvende kostenraming op.

Meer informatie?

Staat uw vraag er niet bij of wilt u uw project bespreken? Neem gerust contact op voor meer informatie.