Berbel luchtafvoer

Hoofdvrije afzuigkap van Berbel

Luchtafvoer Berbel

Guide

Welke afzuigkap of inductiekookplaat met afzuiging kies je voor de nieuwe keuken? Wij werken graag met het merk Berbel. We hebben goede ervaringen en het merk geeft vijf jaar garantie. De producten zijn in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd.

Opzoek naar een goede afzuigkap maar geen nieuwe keuken? Bestel bij ons een afzuigkap van Berbel (met of zonder montage).

Het Berbel principe – geen vetfilter

Bij Berbel is ‘zuigkracht’ het uitgangspunt. Tijdens het koken komt lucht, water en vet vrij, oftewel kookdamp. Een Berbel afzuigkap verwijderd kookdampen efficiënt, dit komt doordat deze kap zonder vetfilters werkt. Vetfilters raken verzadigd (waardoor ze niet meer goed filteren) en dat verminderd ook weer de zuigkracht van een ‘gewone’ afzuigkap met vetfilter.

Recirculatie

De kookdampen worden via een smalle opening krachtig aangezogen, versneld en twee keer boogvormig geroteerd. Door de centrifugaalkracht wordt 95% van het vet uit de kookdamp geslingerd en in de roestvrij stalen schaal opgevangen. De schone lucht komt bij recirculatie in de koolstoffilter waar 97% van de geur wordt opgevangen.

Vervanging van de actieve kooltjes is, afhankelijk van de gebruiksintensiteit, na 2-3 jaar nodig.

Afzuiging naar buiten

Berbel afzuigkappen kunnen ook worden aangesloten op een luchtafvoerkanaal naar buiten. Een geïsoleerde muurdoorvoer wordt aangeraden, die automatisch bij gebruik van de afzuigkap opengaat en daarna weer sluit. Zo komt er minder koude lucht van buiten naar binnen en wordt het energieverbruik in huis verminderd.

Na het koken is het reinigen gemakkelijk. Maak het ‘vetbakje’ open en neem af met een vochtige doek. 

Energiebesparende muurdoorvoer

De berbel muurdoorvoer is de optimale afsluiting van elke luchtafvoerleiding. Bij het inschakelen van de afzuigkap opent de muurdoorvoer automatisch en sluit ook weer vanzelf, zodra de kap niet meer in bedrijf is. Zo gaat er geen kostbare warmte uit de ruimte verloren.

Inbouw

De Berbel afzuigkap kan worden weggewerkt door een ombouw te maken. Hierbij wordt de afzuigkap bijvoorbeeld in een bovenkast gemonteerd.

Hoofdvrij

Een mooie “hoofdvrije’ afzuigkap van Berbel is de Formline met een compleet gelaste behuizing van RVS.

Berbel Downline

Luchtafvoer naar beneden

En hoe zit het met luchtafvoer bij het kookveld? Berbel heeft ook een lijn met afvoer naar beneden: Berbel Downline. In het bijzonder aan te raden bij een kookeiland waar de ruimte daardoor mooi open kan blijven of in een keuken zonder bovenkasten. Houd er rekening mee dat de kastruimte onder de inductiekookplaat niet volledig als opbergruimte gebruikt kan worden. 

Een aerodynamische afzuigunit zorgt voor de zuigkracht. Via het instroomrooster met schuine geleiders wordt de kookdamp naar binnen gezogen.

Alle losse elementen van deze unit kan je met een doekje afnemen en zijn vaatwasmachinebestendig.

De Downline is verkrijgbaar als luchtafvoer of recirculatie. Nieuw is de ontwikkeling met de permalyt filter. Deze filter is onderhoudsvrij en regenereert zichzelf. Lees er hier meer over.

Opzoek naar een goede afzuigkap maar geen nieuwe keuken? Bestel bij ons een afzuigkap van Berbel (met of zonder montage).

Bekijk meer Guides & Verhalen