Materialen


Bewuste keuze

Bernhagen Natuurkeukens is een ambachtelijk bedrijf. Wij gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen en geen MDF, spaanplaat, e.d. Het binnenwerk van onze keukens is van massief vurenhout. De laden worden gemaakt van massief hout (soort naar keuze). Voor de fronten en overige zichtwerk gebruiken wij drielagen massief hout of bamboe.

Houtsoorten

Berken
Esdoorn
Eiken

Kersen
Kersen gestoomd
Noten Amerikaans

Bamboe

Naturel


Plainpressed

Sidepressed

Density

Caramel


Plainpressed

Sidepressed

Density

Werkbladen – Een aantal voorbeelden

Voor werkbladen is er keuze uit keramiek, glas, roestvrij staal, composiet, gerecycled materiaal en natuursteen zoals graniet en marmer. Keramiek en Eco by Cosentino (75% gerecyclede materialen) hebben onze bijzondere voorkeur vanwege de beperkte impact op milieu en leefomgeving.


Natuursteen Graniet
‘Blanco Crystal’

Keramiek
‘Ceramistone Grisho’

Composiet Eco by Consentino ‘Luna’

Roestvrij staal

Natuursteen Marmer
‘Grigio Carnico’

Keramiek
‘Neolith Pietra di Luna’

Eco by Consentino
‘Creamstone’


TopGlas
‘Polaris White’

Apparatuur A+++ energielabel

Onze keukens worden geleverd inclusief apparatuur. Wij zitten niet vast aan een bepaald merk en kunnen nagenoeg alles leveren. Wij adviseren over de juiste apparatuur keuze o.b.v. wensen, budget, woningtype en energieverbruik.

De keukenapparatuur hoeft niet in alle gevallen nieuw te worden geleverd. Op wens kunnen wij eventueel ‘oude’ keukenapparatuur opnieuw inbouwen in de nieuwe keuken.